Wywiad gospodarczy
Jakub Olipra, ekonomista Credit Agricole: Globalizacja powoduje, że wahania cen żywności są coraz większe
- Globalizacja powoduje, że wahania cen żywności są coraz większe - mówi Jakub Olipra. Ekonomista Credit Agricole dodaje, że kapitał spekulacyjny z pewnością ma wpływ na ceny, jednak większą rolę odgrywają czynniki fundamentalne, takie jak np. przymrozki. W rozmowie także o protekcjonizmie, który w odniesieniu do rynku żywności stosuje część państw UE.
Zapraszamy do komentowania artykułów w mediach społecznościowych
Najczęściej oglądane
#BezSpiny: CZY TUSK UCIEKŁ PRZED ZIELONYM ŁADEM NA BIAŁORUŚ?
-
Magazyn
Jessica Aro: "Trwa światowa wojna Putina" #WywiadWPolsce
-
Magazyn
POLITYKA NA DESER | Krzysztof Feusette i Stanisław Janecki (08.05.2024)
-
Magazyn
POLITYKA NA DESER | Andrzej Rafał Potocki i Krzysztof Feusette (09.05.2024)
-
Magazyn
#WCentrumWydarzeń: Aleksandra Jakubowska i Maciej Świrski (10.05.2024)
-
Wywiad gospodarczy
CZY RZĄD BĘDZIE CIĄŁ WYDATKI? #WywiadGospodarczy (10.05.24)
-
Magazyn
#WCentrumWydarzeń: Tadeusz Płużański i Józef Orzeł (10.05.2024)
-
Magazyn
PORANEK #WCentrumWydarzeń: Stanisław Żaryn (10.05.2024)
-
Magazyn
PORANEK #WCentrumWydarzeń: Antoni Macierewicz (09.05.2024)
-
Magazyn
PORANEK #WCentrumWydarzeń: prof. Przemysław Czarnek (13.05.2024)
-
Magazyn
GOŚĆ SPECJALNY: Daniel Obajtek #WieczórBezCenzury (13.05.2024)
-
Magazyn
POLITYKA NA DESER | Dorota Łosiewicz i Stanisław Janecki (13.05.2024)
-
Magazyn
PAKT MIGRACYJNY PRZYJĘTY #WCentrumWydarzeń (14.05.2024)
-
Magazyn
KOLEGIUM REDAKCYJNE: Co von der Leyen obiecała Tuskowi? (08.05.2024)
-
Magazyn
PORANEK #WCentrumWydarzeń: Beata Kempa (10.05.2024)